Mediafun

Dankzij Generatie Veerkracht, een actieplan van minister Dalle om maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren in tijden van corona te versterken, hebben we nu extra middelen om digitale vrijetijdsactiviteiten on- en offline te organiseren! Wij bieden deze activiteiten dan ook gratis* aan voor alle voorzieningen binnen de integrale jeugdhulp. De online activiteiten gaan volledig via Zoom door. Wij houden ons aan alle veiligheidsrichtlijnen voor het jeugdwerk vooropgesteld door de regering.

Fake News (Offline)

Ook computers raken besmet met het Coronavirus! Wereldoorlog III breekt uit! Fake news is overal. Samen met een groep jongeren bedenken wij fictieve nieuwsfeiten of passen we bestaande krantenkoppen aan. Daar maken we dan samen een videoreportage of fotoreeks van. Zo leren de jongeren iets bij over hoe nieuwsfeiten eenvoudig gemanipuleerd kunnen worden, maar scherpen ze vooral op een speelse manier hun digitale vaardigheden aan. (DUUR: 2 tot 3 uur)

De Sociaalste Mens ter Wereld (Online)

Van emoji’s tot hackers, de digitale wereld is een uitstekend onderwerp voor een fijne quiz! Wij maken het nog een tikje digitaler door deze activiteit bovendien 100% online aan te bieden. Een drietal jongeren kunnen via Zoom met ons quizzen om zo de wondere digitale wereld te verkennen, en te ontdekken wie de prijs van Sociaalste Mens ter Wereld wegkaapt! (DUUR: 30 min)

Smartphonefotografie in de Stad (Offline)

Iets bijleren, dat doe je tegenwoordig toch gewoon via een Youtube-tutorial?! Wij nemen een groep mee op wandeling door de stad. Onderweg krijgen ze via Youtubevideo’s van “over the top-influencers”, tips over hoe ze betere foto’s kunnen maken met hun smartphone. We nemen uitvoerig de tijd om dat ook uit te proberen! (DUUR: 1 halve of hele dag)

Schermtijdyoga (Online)

Hoe lang zit jij al naar een scherm te kijken? Kan jij nog zonder? In deze interactieve online vorming verkennen we op een leuke manier met maximaal drie jongeren hoe je gezond kan omgaan met schermen. Van even wegkijken tot een uitgebreide stretchoefening: na deze activiteit heb je de nodige tips op zak om je lichaam en geest af en toe wat rust te gunnen. (DUUR: 30 min)

Product Placement Party (Offline)

Soms is reclame overduidelijk, maar vaak is het goed verborgen. Samen verstoppen we enkele reclameboodschappen in een zelfgemaakte vlog! Kunnen de anderen alle producten terugvinden? Zo krijgen de deelnemers meer oog voor de aanwezigheid van reclame in onze (online) omgeving, terwijl ze op eenvoudige en speelse wijze leren een vlog te maken. (DUUR: 2 tot 3 uur)

Fun Games (Online)

Fortnite en Minecraft, dat ken je vast al… Maar wist je dat er een gigantisch arsenaal aan andere boeiende spelletjes online te vinden is? Samen met maximaal 3 deelnemers spelen wij een online partijtje Uno, Pictionary, Hoger Lager, enzovoort! (DUUR: 30 min)

Stop Motion of Tik Tok? (Offline)

TikTok is de app van het moment om grappige korte filmpjes te maken, terwijl Stop Motion al meer dan honderd jaar bestaat. Samen onderzoeken we de gebruikte filmtechnieken en maken een splinternieuwe mix! (DUUR: 2 tot 3 uur)

* Voor de offline activiteiten betaal je enkel de vervoersonkosten, indien meer dan 30 kilometer.

Met de gewaardeerde steun van