Mediawijs

Sociale Media

Sociale media zijn alomtegenwoordig. Voor kinderen en jongeren is het een natuurlijk verlengstuk van hun offline sociale leven. Een groot deel van hun sociale contacten loopt dan ook via één of ander online platform. Dit biedt kansen en mogelijkheden maar houdt eveneens gevaren en risico’s in. Je kan nu onderstaande workshops bij ons boeken.

De sociaalste mens ter wereld! (Online of Offline)

De Digitale Brug daagt je uit! Tijdens deze interactieve quiz ontdek je samen de kansen, valkuilen en mogelijkheden van sociale netwerken. Welk groepje is een sociale media krak?

So You Think You Can Quiz (vanaf 14 jaar)

Een leuke quiz-activiteit voor én door de jongeren van je leefgroep! Stel een interactieve quiz samen met de gekste doe-opdrachten, verzin moeilijke strikvragen en bepaal zelf de digitale thema’s van elke ronde!

Smartphone

Smartphones zijn voor kinderen en jongeren, en veel volwassenen, een vanzelfsprekendheid geworden. In dit luik zoeken we naar een gezonde balans tussen schermtijd en offline tijd. We gaan dieper in op de voordelen en nadelen van bepaalde app's en tools. Je kan nu onderstaande workshops boeken.

Vlog it!

Smartphone-etiquette, wat is dat? Zonder welke app kan jij niet meer leven? Verkies jij een sterke wifi-verbinding boven een leuk offline gesprek? Ontdek samen verschillende tips om je smartphone-gebruik te verminderen en wordt de ster van je eigen vlog.

Goede Digitale Voornemens

Wat vinden de jongeren nu zelf van hun smartphone en het smartphonegebruik van anderen? Wat vinden ze handig en wat stoort hun? De jongeren maken zelf hun regels op! De goede voornemens kunnen bij jullie organisatie blijven hangen!

E-Safety

E-safety is een thema dat bovenaan ons prioriteitenlijstje staat. Om maximaal te kunnen genieten van de voordelen en kansen van online media spreekt het voor zich dat dit op een veilige en verantwoorde manier moet kunnen. Hoe bescherm ik mezelf en ga ik om met de privacy van anderen zijn hier enkele van de kernpunten? Boek nu één van onderstaande workshops.

No More Hackers!

Wie is de hacker die onze Instagram-account probeert te kraken? Los samen verschillende opdrachten op. Wordt de hacker op  tijd opgespoord of is hij jullie te slim af? Tijdens deze variant op Cluedo ontdekken de deelnemers via verschillende opdrachten wie ons online probeert te saboteren.

Online Dating (vanaf 14 jaar)

Een Tinderdate die fout afloopt en zes verdachten. Reconstrueer samen . Tijdens dit spannend en actief stadsspel in Hasselt of Leuven kom je vanalles te weten over online daten en de risico’s die hieraan verbonden zijn.

Cyberpesten

Cyberpesten is voor veel kinderen en jongeren helaas geen ver-van-hun-bed-show meer. Maar wat is dat nu precies en wat zijn de verschillen met offline pesten of haatspraak en wat is trolling? Kan je jezelf hier tegen beschermen en wat kan je als toeschouwer betekenen? Met onderstaande workshops kan je hiermee aan de slag!

Stel je dat voor!

Een interactieve presentatie rond Cyberpesten die de jongeren zelf aan het denken zet! Hierbij gaan de jongeren aan de slag met hun mening. Wat vinden zijn van de stellingen? Samen zetten we de groep aan het denken en leren we van elkaar!

Safety first!

Hoe hou je sexting veilig? Wat kan je best wel en niet doen? Het internet plakt dus hou je foto’s privé. We gaan hier samen preventief over nadenken en luisteren naar elkaar!

Games

Games zijn niet meer weg te denken uit onze gemediatiseerde maatschappij. Van facebookkwisjes over Pokémon naar wereldwijde online game communities. Wat zijn de mogelijke risico’s en hoe houden we gamen gewoon plezant? Bekijk zeker onze workshops hieronder.

Gaming voor kids!

Via de digitale speelplaats ontdek je leuke spelletjes die je kan spelen op de tablet. Ontdek hoe je gaming echt plezant houdt en maak je eigen spel via Sketch Nation!

Playground!

Via deze workshop ontdek je leuke en verantwoorde spelletjes van vroeger en nu voor iets oudere kinderen die je kan spelen op de tablet. Speel samen en ontdek hoe cool en plezant verantwoord gamen kan zijn.

Creatief

Digital Storytelling is een uitstekende methodiek om met jongeren aan de slag te gaan en samen hun verhaal te visualiseren. Ontdek samen verschillende digitale vaardigheden zoals fotobewerking, Stop Motion, Green screen, cool rappen, comics en nog zoveel meer. Wij brengen onze gespecialiseerde methodieken mee! Heb je zelf een idee? Contacteer ons en we voorzien met plezier een activiteit op maat!

Met de gewaardeerde steun van